با این ویژگی ها شناخته می شوند : ماجراجو ، وفادار ، مسئولیت پذیر ، انعطاف پذیر و واقع گرا هستند .
شخصیت شناسی ISFP ها
افرادی که تیپ شخصیتی ISFP دارند ، آرام ، قانع ، واقع بین و با محبت هستند . این در حالیست که وقتی برای اولین بار آنها را ملاقات می کنید ، ممکن است در نگاه اول سرد به نظر برسند . اما وقتی برای مدتی طولانی تر با آنها معاشرت می کنید و با شما احساس صمیمیت می کنند ، کاملا احساس محبت آنها را حس خواهید کرد . به دلیل خلاقیت بالا و فراری بودن آنها از قوانین و رسومات و علاقه زیادشان به کشف موضوعات جدید به تیپ شخصیتی ماجراجو هم معروف هستند .
ذاتا دوست دارند دنیا را همانگونه که هست بپذیرند . انسان های بسیار حساس و مهربان هستند که نسبت به همه چیز احساسی شخصی و عمیق پیدا می کنند . در کودکی بسیار بازیگوش هستند و دوست دارند از همه چیز سر در بیاورند و تا جایی که می توانند کنجکاوی می کنند . در بین تیپ های شخصیتی ، ISFP کنجکاو ترین تیپ است . این تیپ شخصیتی دنیا را سخت نمی گیرد سعی می کند لباس راحت بپوشد و خیلی به این توجه نمیکند که دیگران چه نظری نسبت پوشش او دارند . فقط همین که خودش احساس راحتی در این لباس داشته باشد و آن لباس را دوست داشته باشد برایش کافی است .
نگاه کاملا شخصی به زندگی و دنیا دارند و برای آنها بسیار اهمیت دارد که نسبت به کارشان و فعالیتی که انجام می دهند علاقه عمیق داشته باشند . اگر به کسی علاقه مند شوند و بفهمند که کسی به آنها علاقه دارند ، تا حد بسیار زیادی به آن فرد وفادار می ماند .
ISFP در دنیای شخصی خودشان زندگی می کنند . توجه و حساسیت ISFP ها به رنگها ، شکلها، به طور کلی جزئیات و همچنین روحیه احساسی که دارند می تواند نگاه هنرمندانه و زیبایی شناختی در آنها را شکوفا کند . به همین علت است که این تیپ شخصیت استاد کاران ، هنرمندان و یا طراحان درجه یکی می شوند . آنها زمانی از درس ، تحصیل لذت می برند که بتوانند با همکلاسی ها و معلمان خود در مدرسه ارتباط خوب و صمیمی برقرار کنند .
ISFPها دارای روحی آزاد و رها هستند ، و از آنجایی که شخصیتی کنجکاو دارند برای پیشبرد اهدافشان از روش های شخصی و خاص خودشان استفاده می کنند . آنها تمایل و علاقه ای به داشتن برنامه برای انجام دادن کارهای شان ندارند . اگر هم مجبور شوند طبق برنامه عمل کنند ، در انجام دادن برنامه ها بسیار منعطف هستند و مشکلی بابت این ندارند که بخشی از برنامه را انجام ندهند یا آن را به تعویق بیاندازد .
گرایش شغلی ISFP ها
بر عکس تصویری که از افراد با تیپ شخصیتی ISFP وجود دارد ، آنها از بودن در جمع و کار کردن با دیگران لذت می برند . البته که این تیپ شخصیتی در کار کردن به صورت مستقل و انفرادی راحت است و می تواند ساعت های طولانی را به تنهایی کار کند . معمولاً ISFP ها ترجیح میدهند که به تنهایی کار کند تا اینکه در یک تیم شلوغ و پر از قوانین دست و پا گیر . البته اگر در یک تیم کاری مشغول کار باشند و به آن تیم و کار احساس تعهد و علاقه بکنند ، با تمام وجود به آن تیم و سازمان وفادار خواهند بود و با تمام توان تلاش خواهند کرد . اما با وجود تعهدی که نسبت به سازمان دارند ساختارها و دستورات سازمانی آنها را خسته می کند .
آنها به هماهنگی و ارتباط بین اعضای تیم اهمیت زیادی می دهند و این چیزی است که همیشه مورد توجه آنها است . زمانیکه مخالفتی و تعارضی در تیم کاری آنها به وجود می آید به سرعت آن را تشخیص می دهند و با توجه به روحیه انسانی که دارند با روش خاص خودشان سعی میکنند آن تعارض و مشکل را بین اعضای تیم حل کنند . عدم هماهنگی و تعارض می تواند برای آنها دردناک باشد ، به همین دلیل معمولا نقش برقرار کننده صلح را بین افراد بازی می کنند .
در زمینه شغلی جاه طلب نیستند ، اما به کاری که می کنند به طور خاص توجه دارند . با توجه به گرایش انسانی و عاطفی که در این تیپ شخصیتی وجود دارد ، دوست دارند کاری که انجام می دهند برای مردم و اطرافیان مفید و موثر باشد .
روزمرگی ، تکرار و محدودیت ها این تیپ شخصیتی را خسته و کسل میکند .
افراد با این تیپ شخصیتی بیشتر علاقه به انجام کارهایی دارند که سریع به نتیجه می رسد ، بنابراین ممکن است انجام دادن کارهایی که طولانی مدت و دیربازده است را در برنامه خود قرار ندهند . در ضمن این تیپ شخصیتی نسبت به کارهایی که ضرورت زیادی ندارد یا انجام ندادن آن ضرر ایجاد نمیکند اهمال کار هستند و این کارها را به سادگی به تعویق میاندازند .
چالش های پیش روی افراد ISFP
- ISFP ها احساس صمیمیت و نگرانی شان را بروز نمی دهند و این ممکن است دیگرانی که به تازگی با آنها آشنا شدند را دچار چالش کند . چون ممکن است به آنها احساس عدم صمیمیت و سرد بودن در رابطه را بدهند . البته که این تیپ شخصیت وقتی با فردی احساس صمیمیت پیدا کنند ، بسیار روابط گرم و جذابی را خواهد تجربه کرد .
- معمولاً از قبل برای کاری که قرار است انجام دهند برنامهریزی مشخصی ندارند ، این نداشتن یک برنامه مشخص و یک پیش بینی طولانی مدت می تواند آنها را دچار چالش کند . چون که گاهی یک فعالیت برنامهریزی نشده پیش روی آنها قرار می گیرد و آنها مجبور هستند که وقت زیادی برای این فعالیت صرف کنند. البته که این نداشتن برنامه به این معنی نیست که ISFP ها بی هدف هستند بلکه که این تیپ شخصیتی با استفاده از روش خودش کارهایش را برنامه ریزی می کند . این روش به این صورت است که نسبت به اتفاقاتی که برایشان در لحظه می افتد بسیار منعطف هستند و در لحظه نسبت به پیش آمد ها واکنش نشان میدهند و تصمیم می گیرند .
- با توجه به درون گرا و احساسی بودن این تیپ شخصیت ، آنها معمولا خیلی جلب توجه نمی کنند و خود را در مرکز توجه دیگران قرار نمی دهند و از خودشان تعریف نمی کنند ، پس با این وجود ممکن است تلاشی که آنها از صمیم قلب انجام می دهند از طرف دیگران دیده نشود . و این عدم توجه و قدردانی از طرف دیگران می تواند احساس رضایت آنها نسبت به کارشان را کم کند .ISFP هایی که به صورت افراطی درون گرا هستند ، این فروتن بودن آنها آنقدر زیاد می شود که تبدیل به یک فرد خجالتی و کسی که توان بیان احساسات خود را ندارد می شوند . این در حالی است که آنها دوست دارند به خاطر کمکی که کردند از آنها تقدیر و تشکر شود، زیرا خودشان از دیگران به خاطر کمک هایی که به آنها شده است تشکر می کنند . اگر این قدردانی از آنها به عمل نیاید ، این احتمال وجود دارد که از رابطه عقب بکشند .
- از جایی که این تیپ شخصیتی ترجیح می دهد نسبت به کارهایی که باید انجام بدهد ، تصمیم هایی که باید بگیرد منعطف باشد ، اگر یک کار یا یک تصمیم فوری و واجب نباشند آن را به تعویق میاندازد . این به تعویق اندازی گاهی او را دچار مشکل های پیچیده ای می کند . حالا اگر این فرد در یک تیم مشغول کار باشد یا مدیر یک سازمان باشد این به تعویق اندازی در تصمیم گیری ، تیم یا سازمان را درگیر کند .
- شدیدا خودمختار هستند. آزادیِ بیان معمولا در اولویت ISFP ها قرار دارد. هرچیزی که مانعِ آن شود(مانند رسوم و قوانین)، باعث ایجاد یک حس ظلم و استبداد در آنها می شود. این می تواند باعث بوجود آمدن چالش با قوانین سفت و سخت شود.
- غیر قابل پیش بینی اند. ISFP ها که به ماجراجو بودن معروف هستند از برنامه و تعهدات بلند مدت خوششان نمی آید. تمایلِ آنها به عدم برنامه ریزی برای آینده باعث ایجاد مشکل در روابط عاطفی و همچنین مشکل مالی در آینده ی آنها خواهد شد .
- استرس به راحتی به آنها غلبه می کند. این نوع افراد در لحظه زندگی می کنند و پر از امید و انرژی هستند. زمانی که کنترل شرایط از دستشان در می رود، به راحتی امیدشان را از دست می دهند و تمام آن انرژی و خلاقیتشان را بخاطر استرس از دست خواهد رفت.
- شدیدا اهل رقابت هستند. ماجراجو ها از یک چیز کوچک رقابت های شدید و بزرگ می سازند. آنها می خواهند برای درخشش خود همیشه در هر رقابتی موفق باشند و وقتی می بازند رنج میکشند .
- اعتماد بنفسشان متغیر است. در اینکه کمیت مهارت ها باید تعیین شود هیچ شکی نیست، اما برای ISFP ها که افرادی با روحیه حساس و هنری بالا هستند، بسیار دشوار است. تلاشهای این نوع افراد اغلب به درستی دیده و درک نمی شود ،که باعث آسیب شدید به اعتماد بنفس آنها خواهد شد . همین مساله باعث می شود تا آنها تبدیل به افراد منفی بافی بشوند.
نقاط قوت ISFP ها
- ISFP ها به همسرشان، تیمی که با آن همکاری می کنند و سازمانی که در آن کار میکنند کاملاً وفادار هستند و برای چیزی که به آن باور داشته باشند هر کاری که بتوانند انجام می دهند .
- وقتی یک اتفاق از پیش برنامه ریزی نشده پیش می آید ، افراد این تیپ شخصیتی با ذهنیت باز با این اتفاق روبرو می شوند و سعی می کنند آن را حل کنند .
- روحیه مثبت اندیشی و کنجکاوی آنها بسیار ارزشمند و مفید است .
- معمولا پذیرای نیازهای طرف مقابلشان هستند و در روابطشان با نزدیکانشان زیاد سخت نمی گیرند و این باعث می شود که افراد صمیمی آنها حس خوبی را کنار آنها تجربه کنند .
- جذاب و گیرا هستند . شخصیت های ماجراجو آرام و گرم هستند و عقیده شان مبنی بر “به آینده امیدوار باش” است که بسیار مورد پسند دیگران است.
- نسبت به دیگران حساس اند. این نوع افراد احساسات دیگران را به راحتی درک می کنند و به آنها کمک می کنند تا رو به راه و با اراده باشند و در نتیجه آنها را از تنش ها دور نگه میدارند.
- قوه تخیل خوبی دارند . شخصیت های ISFP با درکِ راحت احساسات دیگران از بینش و خلاقیتشان استفاده می کنند تا ایده ای بسازند که به دل افراد بنشیند. در حالیکه توصیف این ویژگی به صورت خلاصه دشوار است، این روحیه ماجراجویی و قدرت تخیل در مواقعی که فکرش را هم نمی کنید به آنها کمک خواهد کرد.
- پر شور و احساسات هستند.شاید ماجراجو ها در ظاهر خجالتی بنظر برسند، اما درونشان یک قلب پر شور و هیجان می تپد. زمانی که آنها با یک چیز پر هیجان و جالب برخورد می کنند، می توانند به راحتی قید دیگر چیز ها را بزنند.
- کنجکاو هستند. حتی اگر ایده ها خوب و مناسب باشند، آن ها تا زمانی که خودشان شخصا آن ایده را موشکافانه بررسی نکنند، آن را تأیید نمی کنند. شاید کار های علمی با خصلتِ آنها سازگار نباشد، اما داشتن یک دید و ذوق هنرمندانه و انسانی دقیقا همان چیزی است که برای پیش بردن یک تحقیق نیاز است، البته اگر فرصت کافی در اختیار آنها قرار گیرد.
- هنرمند هستند. ماجراجو ها قادرند خلاقیتشان را به صورت ملموس در بیاورند به طوری که زیبایی خیره کننده ای داشته باشد. این خلاقیت می تواند: نوشتن شعر، به تصویر در آوردن احساسات و نشان دادن آمار و ارقام با تصاویر باشد. آنها یک شیوه به تصویر کشیدن چیز ها دارند که با بینندگان ارتباط برقرار می کند.
One Comment
تهران برد
بسیار عالی بود
مطالب فوق العاده ایی دارید